2017 dec 21 - Varga-Márfy Kft www.digihigi.hu

Tartalomhoz ugrás

2017 dec 21

Egyebek
2017 december 21: Hungarikum Karácsonyi koncert, csütörtökön este 7-től a Szent István Teremben Székesfehérvár, Liszt Ferenc u. 1.; Levél a Google-tól, Székesfehérvári Diáktanács, Széchenyi Közügyekért Díj, Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat új honlapja, KKVHÁZ Megyék Versenye, Pákozd Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, Sakk-verseny, 2018-as programok






2017 december 20: Tegnap délután készült el Kovács Ádám új meze.
14 évesen másodvilágbajnok, és európabajnok crossmotor verzsenyző. További sok sikert kívánunk!

Kreatív Stúdiónkban Ön is alkothat:  http://www.digihigi.hu/

2017 december 20: Székesfehérvári Diáktanács - 7 év alatt az ország egyik legjobban működő szervezetévé nőtte ki magát a Székesfehérvári Diáktanács. Tegnapi napon Varga-Márfy Milán és az előző évek diákelnökei és alelnökei átvettek egy emlékérmet, dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester Uraktól az eddigi munkánkért.
További fotók: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1894629980565152&set=a.680716635289832.1073741825.100000545050870&type=3&theater
Ma levelet kaptam a Google-tól: "Az emberek odafigyelnek a véleményére. A felhasználók igazán kedvelik a véleményét!" 301 fotómat eddig 53.295 tekintették meg.


2019 december 21: Hungarikum Koncert ma: Kedves Barátaink! Várunk Benneteket Karácsonyi koncertünkre, amely a Szent István Teremben lesz, 2017 december 21-én, csütörtökön este 7-től, a kenyér és bor jegyében. Cím: Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház. 8000, Székesfehérvár, Liszt Ferenc u. 1. A zene mindenkié. Szeretettel: Anett és Géza Dalainkból: http://hungarikumzene.hu/hu/dalok
Visszatekintés:

2017 december 19: Széchenyi Közügyekért Díj - sok pozitív visszajelzést kaptunk itthonról és külföldről is. Többen jelezték jövőbeni segítő  szándékukat és felajánlották a rendezvény más megyékben, Kárpát medence több területén történő kibővítéséhez a támogatásukat.

2017 december 19: A Székesfehérvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat megalakulása óta nagy hangsúlyt helyez arra, hogy ne csupán a horvát kultúrát mutassa be a székesfehérvári polgárok számára, hanem 900 éves együttélésünk kapcsolódási pontjait, a két nemzet kultúrájának és történelmének egymásra hatását is. http://www.fehervarihorvatok.hu/index.html

2017 december 16: KKVHÁZ Megyék Versenye az NGM, Nemzetgazdasagi Miniszterium Pénztártermében:
Kedves Olvasóink! Rendkívül felkészült kisvállalati vezetők, remek kormányzati és civil hozzászólások jellemezték a kávéházi hangulatú vitát.
Az ország távoli pontjairól karácsonyi hangulatban gyűltek össze a vállalatvezetők a kisvállalatok tudásmegosztó játékára, a KKVHÁZ Megyék Versenyére. Az 5. évadját záró rendezvénysorozatot, sokan a KKV szektor legjelentősebb közösségi eseményeként tartják számon.  A Nemzetgazdasági Minisztérium részéről Lepsényi István gazdaságfejlesztésért és-szabályozásért felelős államtitkár vállalta a rendezvény védnökségét. 24 megyei, budapesti és határon túli csapat érkezett a versenyre.
A verseny zsűrijében foglalt helyet Tamásné Czinege Csilla helyettes államtitkár a NAV elnökhelyettese, Pomázi Gyula iparpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Dr Bod Péter Ákos egyetemi tanár, Siklós Márta a LeitnerLeitner közép-európai adótanácsadó cég partner ügyvezetője, Marjay Gyula a VOSZ Budapest és Pest megyei elnöke, Németi Lajos az Ipartestületek Budapesti Szövetsége elnöke, valamint Princz Attila a Digitális Jóléti Program hálózati igazgatója.
A versenyt Győr-Moson-Sopron megye csapata nyerte, második Hajdú-Bihar megye lett, míg a harmadik a XIII. kerület csapata.
A versenyen áttörés hozott. Míg korábban a KKV szektor problémáinak a fókuszában a finanszírozás és az állami szabályozás állt, most a felnőttképzés és a digitalizálás került már előtérbe.
Megdőlt a KKV elnevezés egyeduralma is. Markáns igény mutatkozik a családi és a mikro vállalkozások teljes megkülönböztetésére. A KKVHÁZ létre is hozta az önálló platformját kizárólag ennek a vállalkozói körnek a kiszolgálására.
Létrejött egy merőben új kezdeményezés is a napokban. Elindult a KKV Parlament. Már sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez. ITT regisztrálhat!
Új színt hozhat a vállalkozás fejlesztés egére, a KKVBARÁT önkormányzatok és nagyvállalatok rendszere is. A díjak odaítélését az motiválta, hogy a vállalkozásfejlesztés – méltatlanul elfeledett területe a települési és regionális önkormányzat. Ők ismerik a legjobban a szereplőket és a feltételeket is. Ők tudnak a legtöbbet tenni is.
Más logikával KKVBARÁT lehet az a nagyvállalat is, amelyik a CSR programjai keretében tudást oszt meg a kicsikkel, kedvezményekkel támogatja őket.
A KKVHÁZ  Megyék Versenyén Szabolcs Szatmár Bereg Megye Közgyűlése és a Hungexpo Zrt kapott KKVBARÁT kitüntetést.
Személyes kitüntetések is átadásra kerültek. Szántóné Csajághy Katalin a BKIK V. kerületi Tagcsoportja elnöke és Hédl Sándor a Veszprém megyei Bakony Elektronika cég tulajdonos ügyvezetője kapta meg a Jövőnk elkötelezett építője címet.
Kérjük tekintsék meg a rendezvény fotógalériáját. A hanganyagok feldolgozása után részletes cikkben elemezzük a versenyen elhangzottakat.
A fotókat ITT tekintheti meg! A KKVHÁZ Csapata

2017 dec 20: Pákozd Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely: Az év végének közeledtével, visszatekintve a mozgalmas és tartalmas évre, szeretnénk köszönetet mondani Önnek, mint a Katonai Emlékpark Partnerének, hogy folyamatosan figyelemmel kísérte munkánkat, az Emlékpark színvonalának emelkedését és céljaink elérését.

A 8. évad a fennállásunk óta a legsikeresebb évad volt, mely során munkatársaink áldozatos tevékenységének és Partnereink pozitív hozzáállásának tükrében látogatóink száma ez évben meghaladta a 67ezer főt és fizető vendégeink száma a 23 ezer főt.

Az idei évben tovább bővítettük szolgáltatásaink választékát, melyet az ez irányú, növekvő igények tettek indokolttá. A klasszikus múzeumlátogatás már sem a diákok, sem a pedagógusok számára nem kielégítő, de a családok és az egyéni látogatók is az interaktív elemekkel tűzdelt tárlatvezetést, illetve foglalkozásokat keresik.

Márciustól ingyenesen letölthető az Enitlab Kft által készített egyedi és új fejlesztésű KEMPP applikáció iOS és Android rendszerű okostelefonokra, mely hazánkban egyedülálló fejlesztésű kültéri tárlatvezető és ezentúl egy újabb kommunikációs csatorna.

A vendégek utókövetése alapján elmondható, hogy a látogatók túlnyomó többsége pozitívan értékelte a látogatását, tervezi visszatérését a jövőben is. Mindez alapot biztosít arra, hogy a téli időszakban megkezdjük a felkészülést a 2018 évre, ami a Magyar Honvédség fennállásának 170., az I. világháború befejezésének 100. és a Doni Katasztrófa 75. év fordulója okán kiemelt jelentőségű év lesz. Ezen jeles eseményekről a Nemzeti Emlékhely hivatásának megfelelően kívánunk megemlékezni.

Kérem Önt, hogy a továbbiakban is legyen a szervezetünk Partnere és kísérje figyelemmel tevékenységünket!

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely valamennyi munkatársa nevében köszönöm partnerségét és kívánok Önnek és szeretteinek áldott Karácsonyt, sikeres és örömökben gazdag, boldog újesztendőt!

Tisztelettel: Dr. Görög István ügyvezető KATONAI EMLÉKPARK KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. 8095 Pákozd, Hrsz. 087. | web: www.kempp.hu | email: kempp@kempp.hu |


2017. december 23 Sakk-verseny:
Fejér megyei rapid bajnokság 2017 versenykiírás
1. A verseny célja: Rapid verseny biztosítása (népszerűsítése) a megye sakkozói részére.
2. A verseny helye és ideje: 2017. december 23. 8 óra 45 perc, Novotel Székesfehérvár, Ady Endre u. 19-21.
3. A verseny rendezője: Fejér Megyei Sakkszövetség Versenybíró: Zilahi Zoltán
4. A verseny lebonyolítása: 7 fordulós svájci rendszerben. Játékidő 2x20 perc.
5. A helyezések eldöntése: A helyezések sorrendjét a mérkőzések során elért játszmapontok összege határozza meg.
Holtverseny esetén elsősorban a Buchholtz, másodsorban a Berger-Sonneborn számítás, majd a progresszív számítás dönt, s ha még ez is egyenlő, akkor sorsolás.
6. A verseny díjazása: I. hely 20 000.-Ft, II. hely 15 000,-Ft, III. hely 10 000,-Ft. IV.V. VI. hely valamint a legjobb szenior, ifi, női versenyző 5000 – 5000,-Ft. A díjak adókötelesek, csak a helyszínen vehetők át. Egy versenyző csak egy díjat kaphat.
7. Nevezés: A bajnokságon a Fejér megyében lakó, vagy megyei egyesületben sakkozók  vehetnek részt.
Nevezés: Zilahi Zoltán gym967@gmail.com valamint a fejersakk@gmail.com email címen 2017.12.21-ig, illetve 8.15-8.30-ig a verseny helyszínén lehet. Nevezési díj 500 Ft/fő.
8. A verseny költségei: A rendezés és a díjazás költségeit a Fejér Megyei Sakkszövetség fedezi. Minden más költség a résztvevőket, illetve egyesületeiket terheli.
Székesfehérvár,  Fejér Megyei Sakkszövetség


2019 - január 8: Új ÉV, ÚJBUDA  Január 8-án (hétfőn) 16:00 – 18:00 között a KKVHÁZ Budapest Újbudára látogat
Ezúttal a téma a gazdaság motorját jelentő ingatlanpiac és annak sok vetülete. Újbuda talán a főváros legdinamikusabban épülő kerülete. Kávéházi hangulatú vita keretében kiderül, ki hogyan látja a soha nem látott virágzást, az ingatlan árak szárnyalását, a keresletet, a finanszírozást és a folytatást.

2017 január 11. (csütörtökön) 14:00 – 16:00: KKV szektor Évindító Csúcstalálkozója: A KKV szektor hagyományos évindító Csúcstalálkozója január 11. (csütörtökön) 14:00 – 16:00 között a Nemzetgazdasági Minisztérium Pénztártermében. A kormányzat, a gazdasági érdekvédelem, a kutatás és a képzés szereplői, valamint a vállalati szektor.
Amennyiben érdeklődik, kérjük, tekintse meg a részleteket is!  
Dr. Csath Magdolna a Szent István Egyetem professzora és Gulyás József beszélgetése az MR1 Kossuth Ütköző című műsorában
A téma a kisvállalkozás fejlesztés, az apropó a KKVHÁZ Megyék Versenyének lezárása volt. Végre egy igazi vita! Link legalul.

A KKVHÁZ teljes csapata Boldog Karácsonyi Ünnepeket Kíván a hazai családi – mikro - kis és közép vállalatoknak, azoknak akik sokat tesznek az ágazat szabályozásáért, irányításáért, azoknak akik tesznek ennek a körnek az érdekképviseletéért, akik az utánpótlást képzik, akik szorgalommal Kutatnak – Fejlesztenek - Innoválnak és azoknak, akik csak dolgoznak ezekben az intézményekben!




Filmajánló: 2017 december: Szerző vntv: Miért képes a víz hosszú távon megőrizni az információt? Mi is az a víz? Hogyan befolyásolhatjuk a víz „emlékeit”? Hogyan lehet vízkristály-képeket készíteni?
Ilyen, és még számos egyéb érdekes kérdést feszeget előadásában a világhírű japán professzor, Masaru Emoto.

Ez a teljes elérhetősége ezen infóknak:
Flag Counter
Vissza a tartalomhoz